Forside Indtast Klubber Nyheder Viden Om sitet
  - Find et tilbud der passer til dig Udskriv siden!
Aktuelt

Bordtennis for kvinder og mænd 60+
Hatha Yoga for alle niveauer
Boldturbo på Vesterbro, 4-7 år
U10 Træning
U12 Træning

Tilføj/fjern arrangementet til din huskeseddel
Skriv en kommentar til arrangementet
Find stedet på kortet

Kursus I Posturologisk Behandling. På dette kursus får du en grundig basisviden om øre-akupunktur (auriculo-terapi) og dens oprindelse, og hvordan du behandler posturologisk. Kursus i Posturologisk Behandling

Arbejder du med smerter i led og muskulatur, psykiske ubalancer, koncentrations- eller søvnbesvær? Så er dette kursus noget for dig. Posturologi kommer af ordet postur, der betyder kropsholdning. Når vi arbejder posturologisk, ser vi på hvilke skævheder, rotationer, ar, fodstillingsproblemer, synsproblemer og smerter, der er i kroppen.

Er du allerede AuriculoTerapeut, det vil sige - har du AuriculoTerapi modul 1 eller tilsvarende, så tager kurset 4,5 dage og du skal i stedet tilmeld dig Kursus i Posturologisk Behandling for Øre Akupunktører.

Har du ikke AuriculoTerapi modul 1 eller tilsvarende, er du på rette sted.

På dette kursus 7,5 dages kursus får du en grundig basisviden om Øre Akupunktur / AuriculoTerapi, dens oprindelse og hvordan du behandler posturologisk. Du kan læse mere om indholdet på det første 3 dage af kurset her.

Hvad er Posturologi?

Posturologi er videnskaben om vores kropsholdning. Vores bevægelser er bevidste, men vores kropsholdning er styret af vores tonus, muskelspænding, hvilket et ubevidst. Vores toniske muskelspænding er det, der gør, at vi står, går og trækker vejret uden at vi skal tænke nærmere over det. Vi bevæger os altså delvist ubevidst, når først det er indlært, og det er denne ubevidste holdning, der viser hvor i kroppen problemerne skal findes og dermed også behandles.

Vores postur er summen af de informationer, vores sanser sender til vores hjerne, der derudfra danner et billede af, hvordan kroppen er placeret i rummet. Sidder vi, står vi, går vi? Har vi fast grund under fødderne? Det er sanser som syn, trykinformation på huden, under vores fødder og stræk information i huden omkring vores led, muskeludstrækning, trykføling i vores organer, information fra det indre øre, bidfunktion og meget mere, der sender information om, hvordan vi skal stå og bevæge os. Med posturologisk behandling kan du påvirke alle disse informationer, så både muskler, led, psyke og din biokemi kommer i balance.

Det vil sige at posturologisk behandling har rigtig mange facetter. Du kan bl.a. behandle:

 • Smerter:
  • Smerter i bevægeapparatet
  • Piskesmæld og hjernerystelse
  • Hovedpine og migræne
  • Musearm, golf- og tennisalbue
  • Smerter i nakke og lænd
  • Smerter i fødderne og fodstillingsproblemer
  • Neurologiske smerter som trigeminus neuralgi mm
 • Stress, depression og tristhed
 • Koncentrationsbesvær og følelsen af at være "ved siden af sig selv"
 • Søvnløshed og træthed
 • Hormonelle ubalancer som barnløshed, menstruationssmerter mm
 • Synsforstyrrelser, øjensamarbejde og andre synsproblematikker
 • Balance i kroppen, transportsyge og svimmelhed
 • Og meget, meget mere.

Den posturologiske værktøjskasse indeholder
 • Posturologiske test, så du let kan overskue behandlingsforløbet
 • Viden om punkter i øret, der har indflydelse på vores kropsholdning
 • Indlægssåler. Du lærer at lave en indlægssål til dine patienter
 • Øvelser for øjne og kæbe
 • Magneter til afspænding og test
 • Frekvensviden så du kan søge og behandle effektivt, både med og uden nåle


I Posturologisk Behandling ser vi på fodtøj på en anden måde end de fleste. Det er vigtigt at fodtøjet sidder godt på foden. F.eks er klipklapper og lignende ikke godt. Men svang og sko der er som støbt omkring foden er heller ikke noget vi støtter op om. Det er vigtigt at foden selv kan arbejde og bliver styrket i hverdagen ved brug. Forhøjet svangstøtte forhindrer foden i at bevæge sig frit.

Målgruppe:

Dette forløb henvender sig til behandlere. Ikke bare akupunktører, men også f.eks. massører, zoneterapeuter eller psykoterapeuter kan have glæde af at lære øre-akupunktur. Det samme gælder andre sundhedsfagligt uddannede, f.eks. sygeplejersker, fysioterapeuter, ergoterapeuter, jordemødre, læger osv.

Underviser:

Rikke Godthjælp er uddannet Akupunktør og Zoneterapeut I 2003 fra Helseskolen i Søborg. Blev allerede under sin grunduddannelse til akupunktør betaget af Posturologi, Auriculoterapi og Auriculomedicin. AuriculoTerapien blev udviklet af den franske læge, biolog og ingeniør Dr. Paul Nogier, som sammen med et hold af forskere kortlagde, hvordan kroppen er afspejlet i øret. Han opdagede VAS - Vaskulært Autonomt Signal - og blev indstillet til en Nobelpris for dette i 1996.

Dr. Paul Nogier's søn, Dr. Raphaël Nogier viderefører den dag i dag behandlingsformen især indenfor farveterapi og diagnosticering af huden. Dr. Raphaël Nogier og en anden stor personlighed indenfor faget; Dr. Michel Marignan er hovedkilden til Rikke Godthjælp's store viden om AuriculoTerapi, AuriculoMedicin og Posturologi.

Rikke er blevet undervist af dem siden 2004, sammen med mange andre dygtige undervisere fra hele verden, som Dr. Anthony de Sousa, Pierre Magnin, Yves Rouxeville, Alain Coutté og Dr. Daniel Assis mf.

Efter- og videreuddannelse har altid været i fokus, og hun opdaterer sig løbende i ind- og udland; Frankrig, Italien, Norge, Tyskland, Holland og USA. Dette sikrer, at du modtager den bedste og mest opdaterede undervisning. Rikke har undervist i Øre Akupunktur og Posturologisk behandling på AkupunkturAkademiet siden 2010 og har efterfølgende udvidet med undervisning AuriculoMedicin og ChromoTerapi.

Til dagligt behandler Rikke Godthjælp i sin klinik ved Nørreport station i hjertet af København: www.godthjaelp.dk


Målgruppe:

Alle sundhedsfagligt uddannede og og studerende på sundhedsfaglige uddannelser, herunder Zoneterapeuter, Massører og lignende.

Tider:

21 august, 9.00 - 17.00: Auriculo 1
22 august, 9.00 - 17.00: Auriculo 1
23 oktober, 9.00 - 17.00: Posturologisk behandling
24 oktober, 9.00 - 17.00: Posturologisk behandling
25 oktober, 9.00 - 17.00: Posturologisk behandling
22 november, 9.00 - 17.00: Posturologisk øvedag

4 timers e-learning du får adgang til inden Auriculo 1, og 4 timers e-learning før posturologisk behandling. I alt 56 timerKurserne er RAB godkendt i PA, DA, FDZ, TKZ m.fl. Hør evt. mere i din foreningwww.akupunkturakademiet.dk godthjaelp.simplero.com

Er du Akupunktør/Akupunkturstuderende? Læs mere om medlemskab her:
https://akupunkturakademiet.nemtilmeld.dk/80/. Arrangeret af AkupunkturAkademiet
Fredag den 21. august til søndag den 22. november 2020, kl. 09. Pris: 7290 kr
AkupunkturAkademiet, Elkjærvej 26, 1 sal, Åbyhøj

Kontakt: Denni Pedersen       Tlf.: 2025 2174       E-mail: denped@stevns.dk